To English Home Page  

Spørgsmål og Svar

 
Klik på emne!  
Køb Sælg


 

Top - Forside - Home 

Hvad koster det at få sendt en plade, en cd eller en anden musikvare?

Når du bestiller og køber en vare, så bed altid om den samlede pris - dvs. pris inklusiv forsendelse.

Du vil ofte kunne se, hvad sælgeren tager for at levere varen på den side, der viser alle oplysninger om en vare og på selve bestillingssiden, du ankommer til ved klik på Køb-knappen.

Prisen for levering optræder stort set altid som en samlet post og kan omfatte f.eks. porto og emballage, hvor portoen som regel udgør det meste.Som udgangspunkt kan man regne med, at en cd vejer over 100 gram inklusiv emballage. Du vil ofte kunne spare penge ved at bestille og få flere varer tilsendt i samme brev/pakke.


En LP vil man i mange tilfælde kunne holde under de 500 gram inklusiv emballage.

Hvis du selv har lyst til at tjekke portotakster, er her et link til postnords portotakster

Januar 2019
^


 

Top - Forside - Home 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke får den vare, jeg har betalt for?

Normalt forløber handelen godt og tilfredsstillende. Men da alt kan ske - også når det gælder køb og salg - så har vi lavet dette punkt med råd til, hvad du som køber kan gøre, hvis:

 • Det trækker ud med at få en vare
 • Varen ikke stemmer overens med den varebeskrivelse, du bestilte varen på baggrund af
 • Varen er blevet beskadiget under transporten / forsendelsen.
Du kan desuden læse om returret, solid indpakning, forsikring mv.


Hvis varen ikke ankommer
Dette er heldigvis endnu ikke sket. Vi har ikke hørt, om købere der ikke har modtaget deres varer.

På Music Collector lægger vi vægt på, at man kan handle trygt og hos sælgere, der gør, hvad de kan for at give deres kunder en god oplevelse. 

Hvis du har bestilt og betalt for din vare og efter nogen tid ikke har modtaget den og begynder at tvivle på, om sælger har få afsendt varen.

 • Kontakt sælger for at høre, om varen er afsendt. Spørg evt. også, hvilket firma der kommer med brevet/pakken, da forsendelsen jo kan være strandet et sted, fordi man ikke har kunnet aflevere til dig.

 • Hvis du (som under pkt. 1) har kontaktet sælger og efter nogle dage ikke har få svar og begynder at blive utålmodig eller nervøs, så er du velkommen til at skrive direkte til Music Collector.

 • Selv om handelen på Music Collector foregår direkte mellem køber og sælger, hjælper vi gerne, hvis der opstå usikkerhed og eventuelle problemer. I første omgang vil vi kontakte sælger, men som nævn hører det til sjældenheder, at vi når hertil.


Hvad kan der f.eks. ske i forbindelse med levering

 • Din betaling er af en eller anden grund ikke nået frem endnu, og sælger sender først, når betaling er modtaget
 • Sælger er af en eller anden grund langsom til at få varen sendt afsted - måske pga. ferie, sygdom, ekstra travlhed ...
 • Sælger har glemt, at varen ikke er afsendt - eller har helt glemt, at der er noget, der skal sendes. Den totale forglemmelse har vi ikke hørt om endnu. Men muligheden foreligger.
 • Sælger har sendt til den forkerte adresse. Dette er forekommet. I det tilfælde kom varen heldigvis retur til sælger efter nogen tid, og varen kunne genfremsendes til den korrekte adresse.
 • Det vil også kunne ske, at det firma - f.eks. postvæsenet - der skal bringe varen ud, afleverer den det forkerte sted. Det har vi ikke oplevet endnu.
Der er sikkert en hel del flere eksempler på uheldige ting, der kan opstå - men heldigvis foregå leveringen normalt tilfredsstillende.


Varen er ikke som beskrevet af sælger
Vi opfordrer sælgerne til at tilbyde en "pengene-tilbage-garanti (Money back guarantee), så du som køber er fuldstændig sikker på, at du kan returnere en vare, hvis du ikke er tilfreds med den - og få det beløb, du har betalt, tilbage.
Sælgere vil normalt gøre tydeligt opmærksom på, at de tilbyder en fortrydelsesret.
Ofte vil den være på 14 dage, målt fra det tidspunkt du modtager varen.
Vi må desværre indrømme, at ikke alle sælgere er lige gode til at give detaljerede salgsoplysninger, og er du i tvivl om noget vedrørende salgsbetingelser, kontakt da altid sælger.

Music Collector har ikke kendskab til kunder, der ikke har kunnet returnere en vare - og få pengene tilbage - for en vare, som af en eller anden grund ikke var som den var beskrevet under sælgers beskrivelse af varen.

Men som sagt: Kig efter om der er i sælgers salgsoplysninger (kan ses inde under den enkelte vare) er gjort opmærksom på returret.

Kontakt sælger inden du returnerer en vare og lav en aftale om, hvad I gør.
Som udgangspunkt skal du returnere varen i samme emballage, som du modtog den i. Men selvfølgelig sørge for, at indpakningen stadig er brugbar og tilstrækkelig.


Varen er blevet beskadiget under transporten
Varer kan blive væk eller blive beskadiget under forsendelsen. Dette sker dog heldigvis yderst sjældent.
For at undgå beskadigelser gør sælgerne sig normalt umage for at pakke varen godt ind. Ligesom det er vort indtryk at de forskellige postvæsener gør sig umage for at passe på varerne.
En sælger kan som sikkerhed mod tab kræve, at varen sendes anbefalet. Især hvis der er tale om en dyr vare, kan dette være en god ide.

Når du køber en dyr vare er det også en god ide, hvis du selv beder sæl;ger sende varen i en ekstra solid indpakning og med forsikring, så der udbetales erstatning, hvis der skulle ske skade under transporten.
På samme måde kan det foreslås, at det skriftligt aftales, hvem der b&aellig;rer tabet, hvis der sker noget med varen under forsendelsen.
Det mest normale er, at sælger har ansvaret for varen, indtil køber har modtaget den i uskadt stand. Men ved dyre vare er det godt at sikre sig ekstra som køber. Uanset hvor og hvad man køber.

Er du usikker på noget vedrørende indpakning og forsendelse, kontakt da altid sælger.
Pladesamlere, der har solgt plader gennem mange år ved, hvordan de f.eks. skal pakke en LP osv. ind, så den kan komme uskadt og godt frem til modtageren, men fornemmer du at du handler med en sælger, der er ny på området - og ikke i sine salgsoplysninger har nævnt noget om emballage og indpakning, så hold dig ikke tilbage med at forhøre dig om emnet.

Hvad nu hvis den vare, jeg har købt, bliver skadet under transporten til mig?

Regler for handel på Music Collector

Januar 2017
^


 

Top - Forside - Home 


Hvordan bruger man ønskelisten på Music Collector?

Få hurtig besked pr. email, når dit ønske sættes til salg

På ønskelisten kan du gratis indtaste de vinyler, CDer, musik-DVDer, musikbøger osv., du leder efter.

Straks efter at en vare - der opfylder dit ønske eller ligger tæt på dit ønske - sættes til salg, vil der automatisk blive udsendt en email til dig.

Det sikrer dig, at du kan få HURTIG BESKED, når den pågældende vare sættes til salg og du får mulighed for HURTIGT at kunne kontakte sælger.
Dette kan især være vigtigt, hvis det er en plade, cd eller andet, der er rift om.

Ønskelisten er en service, der kan bruges af alle brugere på Music Collector, og der er ingen købetvang.
De oplysninger du indtaster vises efter kort tid på ønskelisten, dog vises din email-adresse IKKE.
Og din email-adresse videregives IKKE til sælgere eller andre.

Vores email-robot kigger efter type, kunstnernavn og årstal.
Det vil sige, at hvis du f.eks. har indtastet: 7, Jimi Henrix Experience, 1968 - så vil du modtage email, hver gang en single fra 1968 med Jimi Hendrix Experience sættes til salg.
Undlader du at indtaste årstal, vil du få en email hver gang en single med bandet sættes til salg uanset årstal. 
På den måde har du mulighed for at indsnævre og udvide den søgning, der skal foretages, når der sendes ønskeemails ud.

Du kan til enhver tid slette dit ønske. Nederst på emails du modtager fra os vil der være et link. Ved at klikke på det, slettes dit ønske og din emailadresse med det samme fra ønskelisten og vores database.
Vi hjælper også gerne med at slette.
Send da ønskenummer plus emailadresse til os (link: Kontakt os øverst på siden).

Vi har valgt ikke at søge efter titel, når vi udsender ønskeemails, da dette vil kunne forhindre en udsendelse, især ved sange med lange og komplicerede titler, hvor der er risiko for fejlstavning.
Dette kan betyde, at du muligvis vil modtage emails også om andre nye varer, der sættes til salg med den pågældende kunstner.
Vi håber, at det går an. Bliver det for meget, kan du indkredse dit ønske ved at angive årstal og type, som omtalt i længere oppe.

Music Collector har også en nyhedsmail-tjeneste. Den virker stort set ligesom ønskelisten, bortset fra at din indtastning IKKE vises på ønskelisten, hvilket fratager dig muligheden for at sælgere ser den og bliver ansporet til at sætte varen til salg, hvis de har den på lager, men endnu ikke indtastet den. Eller har mulighed for at skaffe den.

Link til Ønskelisten/Wants kan findes øverst på de fleste sider.

Januar 2007
^


 

Top - Forside - Home 


Valutakurser

På Music Collector kan der handles i forskellige valutaer.
Sider, der viser en liste med varer, vil typisk have et link øverst i kolonnen med priser. Linket fører til en valutaomregner /currency converter.
Siden, der viser samtlige indtastede oplysninger om en vare, vil også ofte rumme et link til en valutaomregner / currency converter.

Desuden vil varepris ofte blive vist i flere valutaer. Prisen i den valuta som sælger indtastet samt prisen omregnet til andre valutaer (anslåede priser).
Til valutasiden: Valuta

Uanset om du handler i din "egen valuta" eller en fremmed, så er den enkle løsning at bede sælger om en samlet pris (vare plus levering) omregnet i den valuta, du ønsker at betale med.

Januar 2017 ^ 

Top - Forside - Home 


Hvordan sikrer jeg mig, at varer, jeg køber, bliver pakket solidt ind, og når godt frem til mig?

Her forslag til, hvad man kan gøre, hvis man som køber vil sikre sig, at sælger fremsender den vare, du har købt, i en solid emballage.

1. 
Kig efter om sælger oplyser, at varerne fremsendes i en SOLID emballage, og der må gerne stå, hvad der menes med en solid emballage. F.eks. at der bruges en pladeæske eller en papæske beregnet til den vare, man har købt.

På Music Collector opfordrer vi sælgerne til at skrive detaljerede salgsoplysninger om, hvordan varerne pakkes ind og sendes.


2. 
Hvis du som køber ikke kan se, at sælger er opmærksom på vigtigheden af, at varer pakkes solidt ind, kan vi kun opfordre til, at du sender en email til sælger - INDEN sælger sender varen til dig og spørger efter, hvordan varen vil blive pakket ind.


3. 
Her endnu en mulighed som helst ikke skulle blive nødvendig, nemlig at man som køber selv sender emballage til sælger til brug for den vare, man har købt, og sælger nu står over for at sende til dig. 

Skribenten af dette afsnit har selv prøvet at sende en tom pladeæske til en sælger fra et andet af landets salgssteder for at forhindre, at varen blev sendt kun indpakket i bobleplast og papir.

Ikke et ondt ord om det. Mange mennesker sælger på nettet, og man kan ikke taget det for givet, at alle kender til vigtigheden af at pakke varerne godt og solid ind.
Ikke mindst vinyler (grammofonplader) er sårbare over for både bøjning og stød.

Men det skal helst ikke blive så besværligt at købe varer online, at man som køber selv skal fremsende emballage. Derfor informerer vi altid nye sælgere på Music Collector om vigtigheden af at pakke varerne solidt ind, så varerne kan nå sikkert frem til køberne.

 

Music Collector
Januar 2019
^


 

Top - Forside - Home 


Hvad nu hvis den vare, jeg har købt, bliver ødelagt under transporten til mig?

Ved køb af ikke mindst dyrere varer bør du sikre dig, at den vare, der sendes til dig, er omfattet af en forsikring, hvis der sker skader under transporten. 

Ankommer varen med en synlig skade, bør du over for udbringeren eller på det posthus eller lignende, hvor du henter forsendelsen på stedet nægte modtagelsen, hvorefter postfirmaet automatisk returnerer varen til afsenderen.

Du kan også - f.eks. hvis emballagen kun ser lettere skadet ud - bede om at pakke varen ud, mens udbringeren ser på og oplyse, at du vil nægte at modtage varen, hvis den er skadet, hvormed varen vil blive sendt retur til afsenderen.

Kontakt straks afsenderen / sælgeren og orientér vedkommende om, at varen ankom skadet, og modtagelsen blev nægtet og varen sendt retur.

 

Opdager du først skaden senere, kontakt da straks afsenderen (sælgeren) og oplys om skaden, og aftal hvordan I løser sagen.

Ved returnering af en skadet vare skal du altid sende den tilbage i den originale emballage, hvis det overhovedet er muligt og forsvarligt.
Er den originale emballage skadet og derfor uegnet som indpakning vedlæg da den originale emballage, så sælger kan se, hvad der er sket med den.
Med mindre andet er aftalt med sælgeren.

Det er normalt afsenderen, der skal står for at få udbetalt erstatningen, hvis en forsikret forsendelse bliver skadet. Det er derfor også sælger, der skal sørge for det praktiske i forbindelse med forsikring af brevet/pakken.
Aftal for eksempel med sælger, at varen sendes, så den er dækket af forsikring.

Sælgerne pakker stort set altid varerne solidt ind, og hos Music Collector hører vi yderst sjældent om skader sket ved leveringen.

Men det er sket, og heldigvis er sagen altid blevet løst tilfredsstillende for køber.
Dette er ingen trøst, hvis skaden er sket, og hvis du oplever eller har oplevet, at en episode med en skade ikke er blevet håndteret tilfredsstillende, tøv da ikke med at kontakte os.

Nogle sælgere angiver selv prisen for ekstra udgifter for forsikring. Se under de salgsoplysninger sælger har indtastet, de kan klikkes frem på siden, der viser alt om en vare og på siden, der viser en liste med alle sælgers varer. Hvis disse oplysninger ikke er indtastet, kontakt da sælger.
Du kan normalt også se de aktuelle takster inde på postfirmaets, transportfirmaets hjemmeside.

På siden - Sådan køber du - som du typisk kan finde i menuen øverst på de fleste sider, kan du læse om Regler for handel på Music Collector.

Music Collector
Januar 2019
^


 

Top - Forside - Home 


Hvad betyder mint (m), excellent (ex), very good (vg) og andre bedømmelser af en vares stand?

Grammofonplader, cd'er og andre varer på Music Collector vurderes normalt ud fra et system, der også benyttes af andre salgssteder rundt om i verden.

Den perfekte vare er enten ny, som ny eller mint (m)

Derefter følger:
Excellent+ (ex+)
Excellent (ex) / Very Good++ (vg++)
Excellent- (ex-)
Very Good+ (vg+)
Very Good (vg)
Very Good- (vg-)
Good (good)
Bad/Poor

Prisen for en vare vil ofte stå i forhold til den stand, varen er i.
Derfor kan du godt opleve, at en flot vare til f.eks. 1000 kr. kan fås halv pris eller billigere, hvis den kun er very good.

Her link til Music Collector's side om Vurdering af en vares stand (grading)

December 2009 
^


 

Top - Forside - Home 


Hvordan kan jeg se, hvordan sælger vurderer sine varer?

Hvis du tidligere har handlet med sælger, har du muligvis allerede et godt indtryk af, hvordan sælger vurderer sine varer.

Har du ikke tidligere handlet med sælger, kig da på de billeder, sælger viser af sine varer. Bringes der billede(r) af f.eks. omslag (covers) og labels se da, hvordan udseendet svarer til vurderingen (gradingen). Passer det sammen. 

Når det gælder pladeomslag, bogforsider og lignende, er det en god ide især at kigge på hjørnerne/kanterne, da det er her slidtage ofte viser sig. Det er også ofte i hjørnerne, at eventuelle prismærker, skriverier o. lignende vil befinde sig eller man kan finde eventuelle rester og skader efter prismærker mv., som er blevet fjernet. 

Fortolkningsmuligheder:
For selv om sælgere bruger samme grading-system er der fortolkningsmuligheder. 
Nogle synes ikke at noget knas og et klik er et større problem. 
Andre bryder sig ikke selv om at lytte til plader med alt for mange fejl og vil derfor reagere hurtigere over for knas, klik osv., hvilket så kan afspejle sig i vurderingen.
En mulighed er også, at sælger vælger at lade tvivlen komme køberne til gode og derfor hellere vurderer en vares stand for lavt end for højt.

Selve vurderingen:
Nogle kigger blot på varen (visuel grading). 
Andre gennemprøver/gennemspiller en vare, når der vurderes og oplyser dernæst om alle de eventuelle fejl, der blev fundet. Hvor de nøjagtigt findes, og hvor alvorlige de er. Måske vises der også særlige billeder med fejlen.

En del sælgere fortæller i deres salgsoplysninger (sales information) om, hvordan de vurderer deres varer.
Salgsoplysninger findes på den side, der viser alle oplysninger om en vare og på den side, der viser en liste med alle sælgers varer.

Her link til Music Collector's side om Vurdering af en vares stand (grading)

December 2009 
^


 

Top - Forside - Home 


Hvad kan jeg få for mine gamle brugte plader?

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg prissætter mine gamle plader - LP'er, cd'er, pladesamlinger mv.?

Hvad kan jeg få for mine gamle, brugte grammofonplader?
Det er vanskeligt at give et hurtigt svar på.
Generelt kan siges, at hvis du har en sjælden plade eller anden musikvare, der er efterspurgt og som er komplet og i en meget flot stand. Så vil prisen være i den høje ende.
 

Her er nogle tip om, hvad du skal kigge på, når prisen skal sættes på dine brugte grammofonplader, brugte cd'er og andre musikvarer:

 • Hvilken stand er pladen i?
 •  
 • Hvilken udgivelse er der tale om?
 •  
 • Hvor efterspurgt er pladen?

 

 • Stand
  Jo pænere stand jo højere pris.
    
  Sæt pladen på grammofonen og hør om den spiller som ny og uden knitren og knas, eller om den lyder ridset og slidt med en kedelig baggrundsknitren "fire-in-the-wood" eller måske værre.
  Perfekte plader giver mulighed for god pris. Dårlige eksemplarer er ikke værd at bruge tid på at sætte til salg, med mindre de er meget sjældne og dyre.
  Desuden er der de tilfælde, hvor man har et velholdt pladeomslag og en dårlig vinylplade. Er pladen sjælden kan der da være samlere, som er interesseret i pladen på grund af et pænt pladeomslag.

  Når du sætter en vare til salg, så hold dig ikke tilbage for nøje at beskrive de eventuelle fejl, der er ved varen. Køberne af f.eks. brugte vinylplader er godt klar over, at der kan være slid på cover osv.
  Fejl kan man som køber leve med, så længe man kender dem fra starten.
  Ved at beskrive fejlene grundigt fortæller du samtidig køber, at du har tjekket varen godt nøje og har fået "alt" med, så køber er sikker på ikke møde kedelige overraskelser, når varen modtages.

  Ved salg af billige genudgivelser af gamle grammofonplader eller andre billige udgivelser af LP-plader, cd'er osv. er det vigtigt, at varen er i en pæn stand. Gerne meget velholdt.

  Hvis du har en plade, der er solgt i et meget stort oplag og er meget let at få fat i, og som samtidig ikke er særlig velholdt og knaser og knitrer og måske endda hopper i rillen, så er det hurtige råd: 
  Lad være med at bruge tid på at sælge den på nettet.
  Som køber vil det ikke være særlig attraktivt at bruge tid på at købe en plade eller en cd, som man kan finde mange andre steder i en meget bedre stand og til en rimelig lav pris.

 • Udgivelse
  Vigtigt for prisen er, om der er tale om en første udgivelse, en 2. udgivelse, en senere genudgivelse osv.

  I langt de fleste tilfælde vil en første udgivelse kunne indbringe den højeste pris.

  For at køber kan få sikkerhed for, hvilken udgivelse der er tale om, er det en god ide at beskrive din vare, så godt som muligt.
  Det enkleste er at skrive alle de oplysninger, du har om pladen, cd'en eller hvilken musikvare, der nu er tale om.

  Beskriv de kendetegn, der tydeligt viser, hvilken udgivelse der er tale om, især hvis der er tale om en sjælden og dyr plade.


  Katalognummer/plademærke og nummer:
 • Hvis der er tale om en grammofonplade, en cd, dvd og lignende er det vigtigt, at du skriver katalognummeret (plademærke og nummer). F.eks. Parlophone PMC 1255

  Land:
  Det kan være vigtigt for prisen, i hvilket land varen er trykt/fabrikeret. 
  Eksempel: På en vinylplade står det ofte på labelen/etiketten, der sidder på vinylen. Ellers prøv at kig på pladecoveret.

  Årstal:
  Årstallet på en grammofonplade vil ofte (ikke altid) være det årstal, pladen blev udgivet første gang. Også selv om der er tale om et genoptryk, trykt mange år senere. 
  På en cd kan der stå flere årstal, herunder også det, der fortæller, hvornår den cd, man sidder med, blev udgivet.
  Hvis det drejer sig om en plade, vil beskrivelse af farve og anden udformning af label (tag evt. billeder) kunne være med til at vise, hvilken udgivelse (hvilket årstal cirka) der er tale om.


  Matrixnummer:
  Ved særligt dyre grammofonplader kan det være en god ide også at oplyse matrixnummer og såkaldt mother stampers. Det er bogstaver og tal, der er indridset i selve vinylen i det område, der findes mellem label og selve musiknumrene (rillen).
  Disse oplysinger kan være med til at afgøre, hvilken presning (hvilket tryk), der er tale om og igen være afgørende for prisen.

  Inderpose og indlæg (plakat, tekster osv.):
  Vigtigt for prisen er også om varen er komplet
  Nogle musikudgivelser rummer f.eks. en plakat, postkort, tekstark osv.
  Ofte vil en gammel udgivelse f.eks. mangle plakaten, fordi den er blevet hængt op på en væg og siden ikke blevet lagt tilbage. Derfor vil der kunne "mangle" komplette udgaver på markedet, hvilket får prisen til at gå op.
  En original inderpose (inner sleeve) kan også være vigtig for prisen, ikke mindst hvis der er tale om en sjælden plade og en særligt inderpose, måske fremstillet i et bestemt materiale eller trykt med en bestemt farve, et billede, tekster osv. osv.


  Fejltryk:
  Nogle musikvarer kan desuden være sjældne - og stige i pris - fordi, de har en fabrikationsfejl. Fejlfarve, skævt tryk, udeladelse, forkert label, stavefejl, fejl i tekst der senere er blevet ændret osv. osv.
  Ved du at din vare har en sådan fejl. Skriv det endelig. Og som nævnt vis billeder, billeder, billeder :-)


  Billeder, billeder, billeder ...:
  Billeder er en fantastik dokumentation og god service over for køberne, som ved køb på nettet jo ikke har mulighed for selv at se varen, men mindre du bringer billeder af den. Derfor bør du vise en række billeder af varen. 
  Er det en vinylplade, cd eller lignende vis da gerne et billede af omslaget (pladecover) og af label (etiketten), hvis det er en plade og af selve skiven, hvis det er en cd, dvd ...
  Desuden kan du tage billeder af bagside, evt. plakat og andre indlæg, ryg og kanter (som er særligt udsatte for slid).
  Vis også gerne deltaljer af eventuelle fejl.
  Og er pladen/musikvaren sjælden, efterspurgt og dyr vis da også gerne billeder, hvis der er særlige kendetegn, der kan være med til at dokumentere, at vi her har at gøre med den sjældne udgave af ...

  Generelt om varebeskrivelser:
  Med en god beskrivelse af grammofonpladen, CD'en eller hvad du nu har til salg, gør du det lettere for køberne, når de skal træffe beslutning om at købe.
  Nogle vælger bl.a. at også at fortælle, hvilke numre der findes på den LP, det album, den singleplade, cd osv. de har til salg. En særdeles god ide må man sige, da det jo ikke er altid køberne lige ved, hvad der findes på en given LP-plade eller anden musikudgivelse.
  Det kan også være interessant for køberne - måske ligefrem afgørende for købet - at køberne at kan læse, hvilke musikere der er med på en given LP cd, dvd osv. 

  Husk mange gider ikke bruge tid på at skrive til sælgerne for at få detaljer. Derfor er det en god ide at gøre det let.

 • Hvor efterspurgt, sjælden - vanskelig at få fat på
  Vigtig for prisen er også, hvor sjælden og efterspurgt en brugt LP, singleplade, cd osv. er.

  Generelt kan man sige, at plader og andre musikvarer, der er udkommet i små oplag, og lige nu er et hit og "skal-have" for pladesamlere. De har en høj pris. Og jo pænere eksemplarer, jo højere priser.

  Desuden er der de bands og solister, som godt nok har fået deres musik udgivet i ret store oplag, men som fortsat i dag er populære hos mange og hvor der er mange, der leder efter eksemplarer af deres tidligere ting. Måske en speciel vinyludgivelse, eller "bare" en første presning af deres LP'er, et amerikansk tryk, et engelsk tryk osv.
  Der er samlere til meget. Nogen vil sige til "alt".

  For at finde ud af hvad der lige nu er meget efterspurgt, kan det være en god ide at snuse lidt rundt på nettet og kigge.
  Du kan f.eks. starte ved at kigge ind på Music Collector's Top 100 liste. En liste med de dyreste varer, der lige nu er til salg på Music Collector.

  Du kan også se, om nogle af de varer, du gerne vil sælge, lige nu er til salg på Music Collector.
  Endelig har Music Collector en Ønskeliste, der viser lidt om, hvilke plader og cd'er folk er interesseret i at få fat på. 

OM PRISER på bestemte varer, se afsnittet herunder om Prisvejledninger / Record Price Guides

December 2010
^


 

Top - Forside - Home 

Prisvejledninger med pladepriser (Record Price Guides)
Tusindvis af priser på brugte grammofonplader og andre musikvarer

Sælger du på Music Collector, da sælger du på verdensmarkedet og har dermed mulighed for at opnå verdensmarkedsprisen for din vare.
Og hvad er den så?

Desværre kan man ikke aflæse verdensmarkedsprisen ét enkelt sted. 
En god ide er at kigge lidt rundt på nettet og se, hvad andre tager for varer, der svarer til dine.

Vil du have et hurtigt indtryk af noget af det, der kan være i den dyre ende, kan du kaste et blik forbi Music Collector's aktuelle Top 100 liste.
Eller kigge på den side, der viser de seneste solgte varer på Music Collector - og som opdateres løbende.

For at få klarlagt priser på varer, som du ikke kender prisniveauet på, vil det dog ofte være nødvendigt at søge dybere.
Herunder er der nogle flere ideer til, hvor du kan tjekke priser.
Adgang til tusindvis af priser på brugte plader
Er du sælger på Music Collector, har du adgang til Music Collector's prisvejledning, som rummer over 20.000 priseksempler, herunder priser på mange udgivelser som det kan være vanskeligt at finde priser på andre steder.

I prisvejledningen kan du tjekke priser, inden du sætter dine plader til salg, hvis du har brug for at sikre dig, at du rammer det rette prisniveau.Andre steder at tjekke
Der findes desuden en del andre prisvejledninger (price guides), hvor du kan prøve at finde frem til priser.
Nogle af Dem findes i bogformat, andre findes kun på nettet.
En meget benyttet er: Popsike.com  

Popsike rummer priser på mange varer, og det er let at søge efter en bestemt vare.
Men ligesom det gælder for de trykte prisguider og andre internetbaserede prisoversigter, skal priserne også der tages som vejledende.


Søge via søgemaskiner
En anden mulighed er at søge direkte på internettet og se, hvad søgemaskinen finder frem.
Indtast for eksempel plademærke og nummer på den udgivelse, du gerne vil finde oplysninger om. Nogle gange kan du være heldig, at der kommer oplysninger frem, der også rummer pris(er).Trykte prisvejledninger
I bogformat findes bl.a. Rare Record Price Guide  (Record Collector Price Guide), der indeholder engelske udgivelser, og en tysk bog med vejledende priser, som mange pladesælgere også benytter, når de skal fastsætte en pris.
Kig evt. også efter Goldmine Record Album Price Guide, The Penguin Price Guide for record and compact disc collectors, Goldmine's Price Guide To Collectible Jazz Albums 1949 - 1969, eller hvad de forskellige bogudgivelser med priser på plader nu hedder.

Nye opdaterede udgaver udkommer med jævne mellemrum, og nogle titler udgår sikkert også. Søg evt. på nettet eller kig ind på biblioteket eller hos din boghandler og hør nærmere. 
Fordelen ved en bog med pladepriser er, at den kan give et hurtigt overblik og er let at bruge og tage med rundt.  
Ulempen er, at nogle priser hurtigt ændrer sig, ligesom det kan være vanskeligt at se, hvordan priserne er indsamlet.

Selv en ældre trykt pladeprisguide vil normalt kunne give et godt signal om på hvilket prisniveau en bestemt grammofonplade eller CD befinder sig.
Men det kan kræve tid at finde frem til netop den udgivelse, man ønsker at sælge og skal have sat en pris på.
Som udgangspunkt er det lettere at finde en markedspris på f.eks. rockmusik end på soul- og funkmusik. Det hævder i hvert nogle af de pladesælgere, der har specialiseret sig inden for soul og funk.Tage det trin for trin
Hvis du er aktiv sælger på Music Collector, er du altid velkommen til at skrive, hvis du har et konkret spørgsmål om en pladepris, og vi vil se om, vi kan henvise til et prisnivau.

Desværre kan vi ikke tilbyde at gennemgå priser på hele pladesamlinger / lister med plader, da det er ret tidskrævende at skulle tjekke mange priser, og der henvises derfor til Music Collector's vejledning, som alle sælgere har adgang til, og som er let at bruge.

Som sælger kan du dog tage det hele trin for trin og indtaste dine varer og eventuelt vente med at beslutte den endelige pris til lige før det tidspunkt, du sender varen til salg.

Og sælger du f.eks. til fastpris kan du altid justere dine priser løbende.Email til Music Collector   

Juni 2021
^


 

Top - Forside - Home 

Hvordan kan jeg opnå de højeste priser for mine LP'er, cd'er, pladesamlinger mv.?

Den bedste pris for dine brugte CD'er og vinyler (LP, EP, singleplade) og andre varer vil du som hovedregel få ved at sælge på nettet.

Dog må du overveje, om det kan betale sig at sælge på internettet, hvis de LP'er, singleplader, cd'er osv., som du vil sælge, er i dårlig stand og har ridser, der knaser og snavs i rillerne, der knitrer mv.
Med mindre en udgivelse er sjælden eller meget sjælden er interessen hos samlerne generelt begrænset, når det kommer til udgivelser i ringe stand.

Udgivelser, der i sin tid blev trykt og udgivet i kæmpe oplag, kan have køber-interesse, hvis de er meget flotte, og du holder prisen forholdsvis lav.

Godt på vej
Hvis du har velholdte musikvarer, er du godt på vej, når det gælder om at få en god pris.

Har du også sjældne og efterspurgte plader, cd'er, musikdvd'er osv., så er det prismæssigt endnu bedre.

Men selv om dine varer ikke hører til de sjældne, er du godt stillet blot dine varer er i flot stand, og du samtidig sørger for at beskrive dem detaljeret, når du sætter dem til salg.
God information om en vares stand og visning af billeder er en stor fordel, når du vil sælge.
En god varebeskrivelse gør det lettere og hurtigere for køber at træffe sin købsbeslutning.

Mere: Hvad kan jeg få for mine gamle ... (denne side).
Mere: Hvad skal der til for at få en høj pris ... (denne side). 

 

Købere fra hele verden
På Music Collector vil dine varer blive set af købere fra hele verden, og du har mulighed for at få dem solgt til verdensmarkedsprisen, som normalt ligger over, hvad du kan sælge dine varer for rundt om hjørnet.

Vi har købere, der leder efter alt muligt. Det kan være sjældne vinyler og sjældne cd'er, men det kan også være pladesamlere, der ønsker at skifte et eksemplar af en gammel og ikke så pæn skive eller cd ud med en af samme slags, der er i en bedre stand. Eller det kan være, at du netop har den ting i din musiksamling, som en person et eller andet sted i verden har ledt efter længe.

Der samles på lidt af hvert - eller stort set alt, kan man også sige.
Men det ikke kan nævnes tilstrækkelig mange gange, at jo bedre stand varen er i, jo lettere er det at sælge den.

Der samles på alle mulige bands og solister. Nogle samler på gamle koncertbilletter, andre vil gerne give penge for en gammel scrapbog måske med en sjælden autograf, sjældne billeder osv. osv.
Desuden kan plakater, musikbøger, musikblade, billeder med autografer osv. osv. finde købere rundt om i verden


Højeste pris når du sælger varerne enkeltvis
Du vil normalt opnå den højeste pris ved at sælge dine varer enkeltvis, da du dermed henvender dig til alle købere - men du kan også vælge at sælge dine varer samlet som en vinylsamling, cd-samling, plakatsamling eller hvad du nu ønsker at sælge.
Varevisningspriser på Music Collector.


Pladesamlinger og opkøbere
Store pladesamlinger og andre musiksamlinger vil normalt have størst interesse for opkøbere, som dog ikke kan tilbyde dig toppriser, da de skal kunne beregne sig en fortjeneste for det arbejde, de udfører, når de skal sælge varerne videre.
Opkøbere kan f.eks. være pladebutikker - der forhandler brugte plader og cd'er - og private pladesælgere og pladesamlere, der sælger på internettet, på pladebørser, markeder osv.


Har du forskellige musikgenrer i din musiksamling?
Hvis du vil sælge en musiksamling, der rummer vidt forskellige musikgenre, bør du overveje at splitte samlingen op i flere mindre samlinger, da dette muligvis vil kunne give dig en større samlet pris.


Undgå at nogle plukker i din musiksamling først
Men det kan ikke anbefales at lade nogle opkøbere komme forbi dig og plukke gode ting ud af samlingen, inden du sætter din samling til salg på nettet.
Det er vigtigt, at der i en samling er en eller flere PERLER, som er særligt tillokkende for dem, der skal købe din samling.
Og jo flere perler jo lettere vil det være at sælge samlingen og opnå en god pris.


Jeg er klar til at sælge mine musikvarer
Sådan sælger du på Music Collector


I tvivl om jeg vil sælge på nettet
Music Collector opkøber normalt ikke samlinger, men har du en stor eller bare en lille spændende samling, du vil sælge - og lige nu ikke ved om du vil sætte den til salg på nettet - så er du velkommen til at sende den til Music Collector. Nogle gange kan der internt være interesse for at købe.

Du har mulighed for at vedhæfte din liste, hvis du benytter den emailadresse, der vises nederst på den side, du kommer til, når du følger linket her.
Music Collector.


Dine varer til salg / din salgsliste
En liste kan f.eks. skrives i en tekstfil eller tastes ind i et regneark og bør som minimum indeholde oplysninger om:

 • Type: LP, single osv.
 • Kunstnernavn. Ved gruppe undlad The. Ved solist skriv fornavn først
 • Titel
 • Udgivelsesår
 • Udgivelsesland
 • Plademærke og nummer
 • Stand. Meget vigtigt at oplyse, hvordan pladerne, cd'erne osv. ser ud. 
På Music Collector's varesider kan du se mere om, hvilke oplysninger der er vigtige at have med i en varebeskrivelse.

November 2016
^


 

Top - Forside - Home 


Hvad skal jeg bruge for at sælge mine varer?
For at sælge på Music Collector skal du bruge:

 • En email-adresse, så køberne kan kontakte dig.


 • En oplysning om hvordan man kan betale dig for dine varer.

  Du afgør selv, hvilke betalingsformer, du vil tilbyde køberne.
  Du kan blot krydse af / vælge det inde på din sælgerside.
  Hurtigt at udfylde og ændre.

  Betalingskort:
  Mange musikkøbere vil gerne have adgang til at betale med betalingskort (kreditkort), som f.eks. Visa, MasterCard osv., og mange købere er ofte vant til at bruge PayPal i forbindelse med selve pengeoverførslen.

  Køber betaler ikke noget for at betale med betalingskort gennem PayPal.
  Det er dig som sælger, der betaler en procentsats, som fratrækkes med det samme.
  Du får besked pr. email, når beløb er overført.
  Det er gratis at oprette en PayPal-konto, og det er let at bruge PayPal.


  Hvis både du og køber har en PayPal-konto, kan beløb overføres mellem de to konti.
  Du sender blot køber dit kontonummer, som er din emailadresse.

  Hvis du allerede på anden vis har adgang til at modtage betalinger med forskellige betalingskort via en anden sikker og anerkendt betalingskanal, er der ingen grund til at oprette noget nyt. Du kan du bare beholde og anvende den, du allerede har.

  Netbank:
  Sælger du mest - eller udelukkende - til danske købere, kan du også tilbyde køberne at betale dig via netbank-overførsel.
  Udenlandske køber kan naturligvis også betale til din konto, men det er værd først at tjekke, hvad det koster, og hvor let og hurtigt det er.

  Mobilbetaling - modtag betaling fra mobil:
  Betaling via mobiltelefonen er også en let og hurtig betalingsform og kan ligesom de øvrige muligheder v&alig;lges inde på din sælgerside.

  Kontant:
  Kontantbetaling er også en mulighed, men både af hensyn til hastighed og sikkerhed foretrækker køberne typisk at betale på anden vis.
  F.eks. betalingskort, netbank, PayPal eller mobilbetaling.

  Der kan være andre betalingsmuligheder, du kan vælge inde på sælgersiden, som ikke lige er nævnt her.


 • Returret
  Kan du udfylde / vælge let og hurtigt inde på din sælgerside.
  Som privat sælger er det ikke lovpligtigt at give køberen returret, men det kan kraftigt anbefales, hvis du ønsker at optimere dit salg.


 • Solid emballage

  Anvend en æske af tykt og stift pap, som ikkke bøjes.
  Kan du få fat i en papæske, der er specielt beregnet til det, du vil sende, vil det være godt.

  Pak desuden ind så der er taget højde for, at pakken kan blive udsat for vand under transporten og leveringen.

  Spørg din postbutik eller hvor du køber din emballage, hvad de kan anbefale.

  Ved grammofonplader er det vigtigt at tage selve vinylpladen ud, inden det hele anbringes i pladeæsken. 

  Pladen anbringes f.eks. så den ligger tæt op ad pladeomslaget, og det hele svøbes i noget bobleplast.

  Der er mange variationer, der kan pakkes ind på, så prøv eventuelt at eksperimentere lidt. 
  Kodeordet er dog altid, at indpakningen skal være solid. For at undgå bøj og knæk.

 

Juni 2021
^


 

Top - Forside - Home 

Hvordan kommer jeg i gang med at sælge på Music Collector?

1.
Du opretter dig allerførst som sælger. Gratis.
Vigtig er, at du indtaster en emailadresse, som du ofte tjekker - og som køberne kan skrive til.

2.
Du kan nu indtaste dine varer.

3.
Du har desuden nu adgang til at indsætte billeder af dine varer. Inkluderet i pris.


Juli 2013

 
Klar til at starte salget

4.
Når du er klar til at sætte dine varer til salg, sender du blot en email og oplyser, hvor mange varer, du gerne vil vise på din salgsliste, og hvordan du gerne vil betale.

5. 
Kort efter din betaling kan du selv sætte dine varer til salg med et enkelt klik.
En visningsperiode er 1 år, og har du f.eks. betalt for 100 varenumre, råder du i hele perioden over 100 visninger.
Det betyder kort fortalt, at når du har solgt en vare, kan du sætte en ny til salg. Uden at skulle betale igen. 

6. 
For at optimere dit salg er det vigtigt, at du fortæller så meget om dine varer som muligt. Ikke mindst en detaljeret beskrivelse af varens stand er væsentlig, da køberen jo ikke kan tage varen op og studere den selv. Du er køberens øjne. Visning af billeder af omslag, label/ etikette osv. er også en rigtig god ide, da det kan hjælpe køber til at træffe sin købsbeslutning.
Du kan løbende gå ind og ændre i dine varebeskrivelser, så får du ikke det hele med fra start, kan du altid gå ind at skrive til og sætte flere billeder på.


Januar 2013

 
Hvordan kan køberne betale til dig, og hvordan levere du? 

7. 
Nu hvor alt om varerne er på plads. Bør køber så også have at vide, hvordan hun/han kan betale dig.
Betalingsmåder har du mulighed for at vælge på en let måde inde i Sælgermenuen, hvor du som sælger kan styre det hele fra.
F. eks. foretage reservationer, registre en vare som solgt osv.

8. 
Gør også tydeligt opmærksom på, at du naturligvis tilbyder køber at returnere varen, hvis den ikke lever op til varebeskrivelsen eller købers forventninger.
Og oplys gerne hvordan du pakker ind. Pak gerne solidt ind i en stiv og robust æske beregnet til den type vare, du vil sende.
Har du ikke god og solid emballage liggende på lager, så kan du på de fleste posthuse købe forskellige typer æsker.
Man kan godt genbruge pap, men undlad det altid, hvis det er udslidt og blødt. Det er dumt at spare på den måde og risikere, at varen kommer frem til modtageren med skader.

Når det drejer sig om vinylplader, så havde PostNord tidligere en æske, der passede specielt til disse. Spørg evt. om de stadig har noget specielt beregnet til LP-plader.

Har den ting, du sælger, en anden størrelse, kan de muligvis også hjælpe med emballage til den.

9. 
Er det vanskeligt lige at finde ud af, hvad man skal skrive om betaling, returret og levering, så kan du bare undlade at indtaste noget som helst om dette, når du opretter dig som sælger.
Det betyder nemlig, at Music Collector automatisk vil indsætte en række standardoplysninger om betaling, returret, levering.
Disse oplysninger har du så efterfølgende mulighed for at rette til og justere i, så de passer til dit behov.

Din pris for levering (porto og emballage) har du mulighed for at indtaste for hver enkelt varetype, du har til salg.

Januar 2019

 
Sådan kan interesserede købere kontakte dig

10.
På siden med alle dine varer findes en "Kontakt sælger"-knap og en "Køb-knap".
Via disse knapper har køberne mulighed for at kontakte dig pr. email.
Din email vises ikke.
Den, der kontakter dig, vil heller ikke kunne se din email i den kopi, vedkommende modtager, når email er afsendt til dig. 
Husk at ændre din emailadresse på Music Collector, hvis du skifter adresse. 

11.
Købere sætter normalt pris på at få et hurtigt svar, når de har besluttet sig for at købe noget.


Januar 2013

 
Hvad skal jeg skrive til dem, der henvender sig for at købe?

12.
Nogle købere har ikke fået fat på, hvad det koster at få leveret varen, selv om du har skrevet det i dine salgsoplysninger.
Eller de vil - meget forståeligt - gerne være helt sikre på, hvad den samlede pris for vare plus porte er.
Derfor er det altid en god ide som standardoplysning at sende totalprisen til køber. Pris for vare plus leveringsomkostninger.
Nogle henvender sig for at høre om varen stadig er ledig. Derfor er det en god ide altid at holde salgslisten frisk, så der kun er varer på den, som er til salg - eller registreret som reserveret eller solgt. 


Januar 2013

 
Varen først eller pengene først?

13.
Send først varen når køber har overført penge til dig. 

Ligesom folk går ind i en butik og går ud igen uden at købe noget, så sker det også, at nogle henvender sig for at høre om en vare og så mister interessen. 
Derfor besvar henvendelserne hurtigt og præcis og oplys pris inklusiv porto/ forsendelse. 

Nogle sælgere vælger at sende deres netbank-kontonummer med det samme, hvis der kun kan betales ad den vej. 
Vælger du at gøre det, kan det være fint samtidig at nævne, at du sender varen kort efter, at betaling er indgået. 

Spørg eventuelt også om du skal reservere varen til køber, så du på den måde får et signal om, at køber stadig er interesseret i at købe.


Januar 2013

 
Varen indpakkes og sendes

14.
Så snart betaling for varen er indgået på din konto, skal den pakkes godt ind og sendes afsted.
Send altid i en solid og tyk papæske, så varen er godt beskyttet mod bøjninger, stød og gennembrydning af indpakningen.
Beskyt desuden gerne varen mod vand og ståd med bobleplast og læg - hvis der er plads - ekstra pap i æsken som afstivning.
Typisk et stykke meget stift pap.
Det må gerne være lidt større end varen (ved en LP lidt større end selve pladeomslaget).
Denne "fylder" (eng. filler) virker som en ekstra beskyttelse mod, at omslagets hjørne bliver bøjet under transporten.
Et bøjet pladeomslag eller skader på andre typer vare som følge af en for ringe indpakning er skrækkeligt at modtage.
Intet mindre

Er der plads - og hvis det ikke går ud over vægten - kan du desuden sv&oslosh;be ekstra papir omkring varen, inden den lægges i æsken.
Selv om det ikke burde forekomme, kan varer blive udsat for hårdhændet behandling under transporten. Så kort og godt: Pak godt ind.

Er det en grammofonplade, du sender, så tag altid pladen (stadig liggende i inderposen) ud af pladeomslaget og læg den ved siden af op ad coveret. 
Dette for at undgå at pladen under transporten rutscher frem og tilbage inde i coveret og skærer hul i ryg eller kanter (seam split).

15.
Generelt er det o.k. at sende en almindelig og ikke for dyr grammofonplade eller en anden ikke for dyr vare som brevpost.
Med brevpost undgår du, at dine pladeæsker kommer i selskab med pakker, der er meget tunge og kan udgøre en fare ved sammenstød. F.eks. på et transportbånd. 

16. 
Skal du sende meget sjældne ting, som er meget dyre, skal du overveje at pakke endnu bedre ind end beskrevet ovenfor og sende, så du kan følge din vare, få kvittering på din forsendelse - og sørg for at forsikre den.
Spørg på dit posthus, hvordan du bedst gør.


Januar 2019

 
Varen er sendt

17.
Samtidig med at varen sendes vælger nogle sælgere - som led i en god service - at sende en email til køber for at fortælle, at varen nu er på vej.


Det er ikke ukendt, at man som køber begynder at vente spændt straks man har betalt for varen, og derfor kan en email som den ovennævnte være skøn at modtage.

Når køber modtaget varen, vil nogle måske skrive tilbage og fortælle, at varen er modtaget. Du kan så takke for handelen, hvis det ikke er gjort tidligere pr. email eller via en følgeseddel, du har vedlagt (brev)pakken.

Så snart at du ved, at køberen har modtaget varen og har vist sig tilfreds med den - eller ikke har meldt tilbage om det modsatte - er det en god rutine at registrere varen som solgt. 
Derved kan andre købere se, at varen ikke mere er til salg, og det giver dig samtidig mulighed for at følge med i, hvad du har solgt for nylig. 
Solgt-skiltet tjener samtidig som en forbrugeroplysninger. Det gør nemlig, at besøgende på Music Collector, der har holdt øje med varen, at se, at varen nu ikke mere er til salg.

18.
Samtidig med at du registrerer varen som solgt har du mulighed for at bede køber om at indtaste en tilbagemelding/ feedback på Music Collector. 
Tilbagemeldinger på handler med dig vil kunne ses på den side, der viser alle dine varer.


Januar 2013

 
Til sidst

19.
Afslutningsvis kan nævnes, at hele denne gennemgang måske kan virke noget omfattende, men kigger du teksten nærmere igennem, så vil det fremgå, at det kun kræver kun få ting at starte som sælger, og du kan være klar på under en halv time. 

Selve oprettelsen kan vel klares på 2-3 minutter, og at indtaste de første par varer kan også klares ret kvikt. 
Der er hjælp at finde inde på indtastningssiden, hvis du får behov for det. Ellers er der altid hjælp at hente pr. email. 

Hvad angår emballage kan du ved lejlighed kigge ind på posthuset - eller hvor du nu vælger at købe emballage - og købe lidt ind,  så solgte varer kan blive afsendt.

 

20.
Held og lykke med salget!


Januar 2013


 

Top - Forside - Home 

Jeg er ikke så god til engelsk. Behøver jeg indtaste noget på engelsk?

Nej, det behøver du ikke.
Du undlader bare at indtaste detaljer om varen på engelsk og nøjes med at indtaste i det felt, der er beregnet til oplysninger på dansk, norsk, svensk.

Det er i øvrigt kun grundoplysninger om varen, som altid kræves indtastet.
Er det f.eks. en plade eller en cd vil det typisk være information om type (LP, CD osv.), kunstnernavn, titel og lignende. Og selvfølgelig valuta og pris.

Juli 2013 ^


 

Top - Forside - Home 

Hvordan vurderer jeg mine varers stand?

Om "grading" af plader og andre varer.
Du kan benytte Music Collectors vurderingsskala, som følger de gængse internationale betegnelser/standarder meget tæt.
Der tale om betegnelser, som er vidt udbredt blandt pladesælgere og pladekøbere verden over, men selve forklaringen på, hvad de forskellige betegnelser som f.eks. mint, excellent osv. dækker over, kan variere.

Kort fortalt kan man sige, at en MINT-vare (m) er som ny. 
En EXCELLENT vare (ex) er i ret god stand. 
Når vi når til VERY GOOD+ (vg+) vil der være fejl ved varen. De er ikke alvorlige, men det er vigtigt at du som sælger fortæller, hvilke fejl der er tale om, hvor de er, om de påvirker lydkvaliteten (hvis der er tale om en vinylplade, en compact disc eller et andet lydmedium).
Generelt kan siges, at jo sjældnere en vare er, des lettere er det at sælge en plade med fejl - ikke mindst hvis der er tale om alvorligere fejl som hop, store dybe hørbare ridser og nedsat lydkvalitet.

Hvis en grammofonplade f.eks. har et stort hak og hopper over et sted på pladen, vil dens stand skulle vurderes forholdsvis lavt. 
Music Collector anbefaler her, at pladen vurderes som vg- (very good-) eller lavere. Og HUSK og oplyse om fejlen, og hvor nøjagtigt på pladen, den optræder. Måske er hoppet (jump, skip) i et nummer, der ikke er så vigtigt for køber.
Bliver pladen stående i rillen, bør varen vurderes lavere end vg-, se beskrivelser til brug for vurdering (grading) af plader og andre varer.

I øvrigt beskriv altid eventuelle fejl og mangler ved en vare. Og husk at køberne lægger ikke vægt på de samme ting. Hvad der kan være en kedelig eller alvorlig fejl for nogle, er det ikke for andre.
Som sælger er det desuden en god ide at skrive, hvad fejlen begrænser sig til og skrive at resten af pladen spiller fint med god lydkvalitet, hvis der er tale om det.
Et kort eksempel: A small audible scractch on side 2 track 3 (background noise, 25 seconds). Rest plays excellent (ex) or better. Shiny vinyl with a good sound quality.

VIGTIGST af alt er det, at man som køber ved, hvad det er, man køber.
Og endelig bør pris og varens stand følges ad.
Som grundregel siger man, at en vare i mint-stand koster 100%, mens en excellent-vare koster 80% af prisen, og en vare, der kun er Very Good (vg) kan oppebære en pris på 50% af mint-prisen.

Der er dog som nævnt kun tale om en grundregel, og der er et hav af undtagelser. 
En vare koster nu engang, hvad køberne vil betale for den. 
Nogle varer er billige i mint-stand og nærmest usælgelige, når de når til Very Good+ og derunder. 
Andre varer er meget dyre i en flot stand og stadig dyre i VG+ og kan selv i en ringere stand sælges til en pæn pris.

For at få et indtryk af grading og pris, kan det være en ide at kigge sig lidt omkring på nettet og tjekke priser.

Se eventuelt de øvrige oplysninger her på siden om pris (links øverst)
Vurdering af en vares stand (en side om grading)

December 2009

^ 


 

Top - Forside - Home 


Hvem betaler portoen - og hvad koster det at sende en plade, en cd mv.?

Normalt betaler køberen særskilt for porto. 
Nogle sælgere kræver også betaling for emballage (indpakning) - eller en samlet pris for porto & forsendelse.

Det er en god forbrugeroplysning i sin annonce at oplyse, hvad det koster at få leveret en 1 LP, 2LP, 1 single, 1 CD osv. 
Tip: Skriv disse oplysninger, hvor du indtaster dine generelle salgsoplysninger. På den måde skal du kun ændre et sted, når der skal ændres.

Hvis du beregner en portopris ud fra, hvad den pågældende varetype (vare plus emballage) typisk vejer, så vil det være en fin og nøjagtig oplysning til dine kunder - og i det lange løb kommer det sikkert udgiftsmæssigt til at passe. Nogle gange bliver det lidt dyrere, andre gange billigere.

Ikke mindst når det gælder album (LPer) kan vægten svinge meget alt efter tykkelse på pladeomslag og selve vinylens vægt.

Hvis du skal sælge en vare, der vejer ekstremt meget, kan du eventuelt opgive en særlig porto for netop for den vare. Skriv f.eks. undtagelsesvis fragtprisen nede i selve varebeskrivelsen.
 
En kort prøvevejning af nogle få album bestående af en enkelt LP, gav et vægtudsving fra 215 gram til 460 gram.

Link til postnords portotakster
Posttaksterne reguleres normalt omkring årsskiftet.

December 2010
^


 

Top - Forside - Home 

Hvordan skal jeg pakke mine plader og andre varer ind, når jeg sender dem til køber?

Det korte råd er: Send ALTID dine varer i en solid papæske. 

Det er ikke nok at vikle bobleplast og gråt papir om, hvis man vil gerne vil, at grammofonpladerne eller hvad man nu sender, når uskadt frem. 

En (brev)pakke kan opleve lidt af hvert undervejs. Derfor pak godt og solidt ind.

Ved forsendelse af MEGET sjældne og dyre plader/dyre varer kan det være nødvendigt at fremsende varerne i en EKSTRA SOLID indpakning. 

Der er eksempler på varer, der først er indpakket i en solid papæske med bobleplask og papstivere, hvorefter denne æske er indpakket i (lagt imellem) masonitplader. 

Når det gælder solid emballage til forsendelse af plader og andet skrøbeligt, er det kun opfindsomheden og fantasien, der sætter grænsen, og man kan selv opfinde sin egen metode, hvad enten den er bygget på pap, man selv skærer ud fra gamle papkasser, træ man selv hamrer sammen. 
Der kan selvfølgelig også bruges metalbokse som flight box og lignende. Det er ikke et område, vi kommer ind på her, men man må sige, at der er mange og varierede muligheder.

Normalt kan man nøjes med den solide papæske, bobleplast og evt. et ekstra løst stykke pap - eller to - som afstivning. 

 

IDE TIL PAKNING med PAP, PLAST og TAPE:
Ved forsendelse af grammofonplader/vinylplader bør man tage pladen ud af pladeomslaget (coveret) for at forhindre, at pladen som følge af rystelser under transporten gnaver hul i pladecoverets ryg og kanter (såkaldt seam split).
 
For at forhindre evemtuel indtrængende fugt i at beskadige pladen, er det en god ide at beskytte varen med plast.
Som udgangspunkt kan man bruge et af de almindelige plastikomslag, som bruges til at opbevare plader i. Dette lukker dog ikke helt af, men er bedre end ingenting.
Man kan også bruge en af de særlige plastposter med lukning, som bl.a. sælges på visse pladebørser (2009). 
En anden og god mulighed er at bruge bobleplast.

Bobleplast yder desuden ekstra beskyttelse mod stød, ligesom man kan bruge det til at holde hele indholdet samlet og på plads i æsken. 
Man svøber kort sagt indholdet ind i bobleplast og lukker til med tape. Det hele lægger man dernæst ind i papæsken, papkassen. 

Ruller med bobleplast kan købes på mange posthuse.
Hvis der er tale om afsendelse af en billig vare, og man ønsker at spare lidt på bobleplasten, kan man evt. nøjes med at lægge det omkring kanterne på varen. Ud fra devisen hellere lidt end ingenting. 

En ekstra beskyttelse kan også gives ved at afstive pladeæsken/pakken ved at putte løse papstykkere ind i den.
Der findes særlige papstivere, man kan nogle gange kan købe på pladebørser (2009), men man kan sagtens selv skære dem ud af en gammel papkasse eller em udrangeret pladeæske. 

Disse løse afstivere af pap må gerne være lidt større end den vare, man sender, så hjørnerne får en ekstra beskyttelse. 
Man kan holde varen fast til afstiveren ved - som nævnt ovenfor - at bruge bobleplast.
En anden mulighed kan være at bruge lidt smalt tape. (Vigtigt: Pladeomslaget skal selvfølgelig først forsynes med et plastomslag eller andet, så tape ikke kommer på cover). 

Æsken lukkes og klistres til med tape. Brug evt. tape af den brede slags, der bruges til pakker.
Nogle sælgere vælger - som en ekstra beskyttelse -  også at sætte tape på pladeæskens hjørner og sider. 

Selv om dette afsnit rummer meget forklarende tekst, skal det for god ordens skyld nævnes, at det er enkelt og hurtigt at pakke en plade eller anden vare ind, når man har de rigtige materialer lige ved hånden. 

Der er mange forskellige måder at pakke grammofonplader og andre varer ind på, og har du som køber/sælger forslag/kommentar til indpakning af plader, er du meget velkommen til at skrive til Music Collector. 
Teksten her vil som de øvrige tekster herinde blive opdateret efter behov.

Music Collector
Januar 2020


 

Jeg har en vare, der findes på ønskelisten, hvordan får jeg kontakt med køber?

Når du sætter en vare til salg, der er på ønskelisten, vil der automatisk blive udsendt email til den person/de personer, der har indtastet ønsket.

Emailen indeholder et link direkte til din vare, og køber har så mulighed for at kontakte dig.

Der gennemføres salg ad den vej, men naturligvis ikke altid, da der jo normalt er en række faktorer, der skal være opfyldt - som f.eks. prisniveau, varens stand osv.  Det kan også ske, at køber allerede har fået fat i den eftersøgte vare.
Det skal dog understreges, at det er let at slette ønsker fra ønskelisten, når de ikke mere er aktuelle.

Det er Music Collectors indtryk, at de ønsker brugerne indtaster er seriøse, hvilket vi bl.a. kan se af, at der gennemføres salg på baggrund af ønskelisten.


Se også afsnittet om: Hvordan bruger man ønskelisten

Januar 2007

^
 


Herunder vises et par eksempler på, hvor navn på udgiver/selskab og selve varenummeret kan være placeret på label:

Top - Forside - Home 

Hvor finder jeg plademærke og nummer på en grammofonplade?

Om firmanavn, varemærke, varenummer, katalognummer og lignende

Det er lidt forskelligt, hvor på varen (pladen, cd'en osv.) selskabet, producenten, udgiveren har placeret oplysning om varemærke og varenummer.
På en grammofonplade (LP, singleplade, EP ...) vil navn på udgiver-selskabet og selve varenummeret normalt stå på label, dvs. den etikette, der er findes i midten på: en vinylplade.
Navnet på selskabet, der har produceret/udgivet pladen vil ofte findes i et logo på label. F.eks. Island, Capricorn, CBS, Polydor, Parlophone, EMI, Vertigo, Deutsche Grammophon osv. osv.
Selve varenummeret/katalognummeret vil normalt være trykt et sted på label.
En LP med den amerikanske gruppe Three Dog Night, udgivet på plademærket Dunhill har f.eks. varenummeret/katalognummeret DS-50048.
Samlet vil man typisk skrive katalognummeret således: Dunhill DS-50048

Oplysninger om plademærke og nummer vil desuden ofte kunne findes på ryggen af pladeomslaget/ pladecoveret.
Og nogle gange er oplysningerne et andet sted på omslaget eller inde i et hæfte (booklet) eller et indlæ (insert), der følger med pladen, cd'en, dvd'en, eller hvad det nu er for en vare.
 


Hvor på grammofonpladen kan jeg se plademærke og nummer Selskab, udgiver: Vertigo
Nummer på denne udgivelse: 6059 448
Plademærke og nummer, som man indtaster, når man sætter en plade til salg: Vertigo 6059 448


 

Hvor finder jeg plademærke og nummer på pladen

Her er selskabet, udgiveren, varemærket: Deram
og denne udgivelse har katalognummeret: DM 326
Plademærke og nummer: Deram DM 326

Music Collector
Januar 2015

 

Top - Forside - Home 


Kan jeg få hjælp som sælger på Music Collector?

Ja, vi hjælper gerne med, at du får dine varer præsenteret så godt som muligt på siderne.

Teknisk hjælp og rådgivning i forbindelse med indtastning af varer og andre oplysninger gives naturligvis, ligesom vi gerne modtager ideer til, hvordan vi kan gøre det endnu lettere for dig som sælger at benytte de forskellige funktioner på Music Collector.

Har du som sælger på Music Collector brug for hjælp til vurdering af en vares pris, forsøger vi, så godt vi kan at henvise til relevante steder og prisvejledninger.
Er det ikke lige til at finde informationer der, hjælper vi gerne med at finde pris(niveau) på en vare.
Det kan være tidskrævende at tjekke priser, og til brug for vurderingen er det vigtigt, at du har indtastet så mange oplysninger som muligt om den pågænde vare og har indsat billeder.

Se evt. afsnit om - prisvejledninger her på siden.

Februar 2014

^
 

Top - Forside - Home 


Jeg har indtastet varer. Hvordan får jeg mine varer vist på Music Collector?

 1. 1. Log dig på ved brug af dit brugernavn og din adgangskode
 2. Du ankommer nu til sælgerMENUEN med oversigten over dine varer
 3. Find fem til varen (varerne) du ønsker at vise/sætte til salg
 4. Klik på knappen Vis nu (Engelske version: Display now). Knappen ses til højre ud for hver vare
 5. Varen vises nu på Music Collector.


Er knappen ikke synlig, kan det være, fordi der endnu ikke er givet adgang til visning af varer.
Er du i tvivl om noget i forbindelse med visning af dine varer, tøv ikke med at kontakte os.

Juli 2009
^


 

Top - Forside - Home 


Hvordan kan jeg betale for visning af mine varer

Når du er klar til at vise dine varer. Send en email til Music Collector og oplys venligst antal varer, du ønsker at vise, og hvordan du ønsker at betale.
Vi sender kort efter de nødvendige detaljer til brug for betalingen. 
Som en lille non-profit musikklub har vi ikke tilknyttet et betalingsmodul, men du kan let og hurtigt betale med betalingskort (Visa, MasterCard, Discover, American Express).
Vi sender en email, der giver adgang til betalingsmodul.

Betaling med betalingskort varetages af tredjepart via sikker overførsel, så send ingen oplysninger til Music Collector vedrørende betalingskortnumre (og oplys aldrig din pinkode til nogen).
Betalingsmåder

Juli 2009
^


 

Top - Forside - Home 


Indtastning af varer:

Har det nogen betydning for visningen af mine varer, hvilken sproglig version af Music Collector jeg benytter, nå jeg indtaster varer, salgsoplysninger mv.?

Nej. Du kan frit vælge, hvilken sprogversion af Music Collector du vil benytte, når du indtaster varer, tilføjer billeder til dine varer, foretager ændringer osv.
Samtlige varer du indtaster vises på alle versioner af Music Collector.

August 2016
^

 

 

Senest ændret 19. januar 2019